بررسي و نقش بنادر هرمزگان در تورم اقتصادي 20 ص

دسته بندي : انسانی » اقتصاد
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 20 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

2
‏دانشگاه آزاد اسلامي
‏واحد شهر ري
‏عنوان تحقيق:
‏بررسي و نقش بنادر هرمزگان در تورم اقتصادي
‏چكيده
‏فعاليت عمده ي مردم هرمزگان در زمينه‏‌‏ي كشاورزي و ماهيگيري است همچنين صيد ماهي و حمل و نقل دريايي از ديگر فعاليت هاي عمده اقتصادي اهالي نوار ساحلي و جزاير استان مي باشد منطقه ي ميناب به عنوان قطب كشاورزي استان هرمزگان به شمار مي‏‌‏رود در سالهاي اخير با احداث چاه‏‌‏هاي عميق مبادرت به كشت بعضي از صيفي جات در دشت ميناب شده كه كاملاً چهره كشاورزي آن را دگرگون كرده است.
‏استان هرمزگان همچنين معادن فراواني دارد كه مهمترين آن نفت و گاز است معاون ديگري مانند ك روميت خاك سرخ سنگ گچ و آهك و نمك گوگرد و آهن نيز در اين استان يافت مي شود.
‏استان هرمزگان در زمينه صنايع غذايي و حمل و نقل دريايي از موقعيت اقتصادي برجسته اي برخوردار است. شيلات از مهمترين صنايع هرمزگان است كه محصولات آن در سراسر كشور توزيع مي گردد محصولات مهم آن كنسرو دين و تن است كه در نوع خود از اهميت بسيار ممتازي برخودرا است كارخانة‏‌‏آرد ماهي نيز از ديگر صنايع استان است كه از پوست و استخوان و امعاء‏‌‏ و احشاء‏‌‏ ميان كنسرو شده در كارخانه كنسرو تنت آرد ماهي به عمل مي آورد. همچنين صنايع ديگري مانند صنعت قايق سازي نساجي نم سازي، مايع سازي، كارخانة ‏‌‏آب ليمو گيري، كشتي سازي و تعمير و بازسازي كشتي و لنج نيز در اين استان وجود دارد. يكي از جاذبه ي هاي ويژة
2
‏‌‏ استان هرمزگان در بندر آزاد تجاري در بنادر جنوبي ايران ايجاد بنادر آزاد مورد توجه و تصويب دولت قرار گرفت . تمام سرمايه گذاري هاي دولت متوجه تبديل بافت تجاري جزيره به بافت صنعتي شده است. به طوري كه در طرح جامع قسم چهار منطقه صنعتي در چهار محور جغرافيايي شمال جنوب شرق و غرب جزيره پيش بيني شده است و در حال حاضر عمليات آماده سازي شهري‏‌‏هاي صنعتي در شمال و شرق جزيره به اتمام رسيده است و همچنين طرح اتصال زميني جزيرة قشم به بندر عباس هم اكنون درحال اجرا است كه بندر لافت را به بندر پل در غرب شهرستان بندر عباس متصل مي كند.
3
‏بنادر استان هرمزگان
‏بندر جاسك : بندر جاسك آخرين بندر مهم استان هرمزگان و مركز شهرستان جاسك است. جاسك از سه بخش ساحلي، جلگه اي و كوهستاني تشكيل مي‏‌‏شود.
‏جاسك در گذشته داراي نام هاي متعددي بوده است . زماني به اعتبار تابعيت از جزيرة‏‌‏ قشم و حاكمان مستقر در آن به جاسك البركانان يا البركمان يا لافت ‏(مركز جزيرة‏‌‏ قشم در آن زمانها) معروف بوده در بعضي از نوشته ها از بندر جاسك به نام جاشك و جاسم نام برده شده است. در آب هاي مجاور بندر جاسك و جزيره قشم و هنگام و لارك و هرمز مقدار زيادي ماهي وجود استان هرمزگان با ساحلي طولاني (حدود 900 كيلومتر) ‏در خليج فارس ، يكي از كانونهاي صيد و صيادي محسوب مي شود. به همين دليل حدود 30 درصد از كل اشتغال و تقريبا 40 درصد ارزش افزوده استان را به خود اختصاص داده است و در مجموع بخش شيلات از اهميت ويژه اي برخوردار است. صيد انواع ماهي و آبزيان شامل ماهيان صنعتي قاتجاري، غير ماكول و ميگو كه قابليت صادراتي دارد در تمام صيد گامهاي استان و بنادر متعدد دارند كه هر كدام به چندين مركز صيد تقسيم مي شوند صيادان در اين مراكز به صورت سنتي در فصول مختلف به صيد انواع آبزيان مي پردازند مهم ترين بنارد صيادي استان عبارتند از: بندر عباس، بندر لنگه، بندر جاسك، تباب، كلاهي، كوهستك وجزاير فرماقشم ‏و بوموسي . استان هرمزگان با توجه به شرايط خاص جغرافيا داراي پتانسيلهاي بسيار خوبي در جهت پرورش و تكثير ميگو است ، توجه به اين نكته مي تواند درآمد بسيار خوبي عايد استان نمايد انواع آبزيان صيد شده استان هرمزگان ساحل حلوا سفيد، حلوا سياه ، سرخو ، سنگسر، شوريده ‏، گيش ميش ماهي ، هامور، راشكو، ساردين، زرده، بچه زرده، شيرماهي، قباد، كوسه ماهي، ميگو و ماهيان تجاري است (انتشارات سازمان جغرافياي نيروي مسلح، 1378: 93)
‏نواحي عمدة‏‌‏ساحلي
5
‏نواحي عمدة ساحلي خليج فارس از شمال غربي به جنوب شرقي عبارتند از : شهرستان آبادان ، شهرستان بندر ماهشهر شامل بندر امام و بندر ماهشهر ، شهرستان بوشهر شامل بنادر ديلم ، گناوه، ريگ، بوشهر، جزيره و بندر خارك ، خاركو و نواحي دشستان، تنگستان و دشتي شهرستان بندر لنگه شمل بنادر كنگ، لنگه، چارك، و جزاير كيش، هندورابي، شتوار و لاوان، شهرستان بندرعباس شامل بندر عباس و بندر خمير، شهرستان ابوموسي شامل جزاير ابوموسي ، تنب بزرگ، تنب كوچك، سيري، فارور بزرگ و فارور كوچك (سعيد زهاد زاهداني،‏‌‏1376: 40)
‏آبادي هاي ساحلي ‏در سواحل طولاني خليج فارس و درياي عمان ، آبادي هاي بسيار ديده مي شود. تعدادي از اين آبادي ها چسبيده به دريا و بعضي در فاصله پنج تا پانزده كيلومتري دريا قرار دارند. زندگاني آبادي نشينان از راه نخل داري ، دام داري، سبدبافي ،‏‌‏تور بافي ، كار در كشتي ها و لنج ها اشتغال در كارگاهاي لنج سازي و تعمير كشتي هاي چوبي، مسافرت به شيخر نشين ها، حمل بار و مسافر به بنادر و سواحل مجاور، ماهي گيري و كارهاي متفرقة ديگر تأمين مي شود.
‏وضع بنادر و آباديهاي مجاور دريا بهتر از نقاط دور از ساحل است. بنادر همه چشم ها به دريا دوخته شده است. جنب و جوش در همه جا به چشم مي خورد.
‏مواقع طبيعي و محلي
‏بندر جديد جاسك درجنوب شرقي تنگة‏‌‏ هرمز واقع در درياي عمان در خليج جاسك و در فاصله 325 كيلومتري شرق بندرعباس قرار دارد كار عمدة‏‌‏مردم شهر جاسك ماهي گيري است تعداد كمي هم به كار كشاورزي مشغول مي باشند اين مردم تا قبل از احداث موج شكن و اسكلة جديد از داشتن تأسيسات بندري محروم بودند و فقط از اسكلة صدمه ديده اي كه حدود بيست سال قبل ساخته شده بود استفاده مي‏‌‏نمودند.‏»‏ (سازمان بنادر و كشتي راني ، 1370 :1)
‏جاسك در زمان رونق شهر هرمز (هرمز كهنه) داراي امكانات تجاري شايان توجهي بود. در آثار گذشته، از بندر جاسك و جاشك بسيار نام برده شده است. شهر بندر ساحلي جاسك همانند ديگر سواحل هرمزگان داراي موقع ممتاز سوق الجيشي بوده است، به طوري كه در گذشته همواره كارشناسان نظامي و سياسي داخلي و خارجي به آن توجه داشته اند.

 
دسته بندی: انسانی » اقتصاد

تعداد مشاهده: 5540 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 20

حجم فایل:115 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل