پاورپوینت مارکسیسم و انواع آن

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » پاورپوینت های درسی
بخشی از متن پاورپوینت
تعریف مارکسیسم
مارکسیسم یک سیستم اقتصادی و اجتماعی است که بر پایه تئوری‌های اقتصادی و سیاسی کارل مارکس و فردریش انگلس بنا شده است. دایره‌المعارف انکار‌تا به تلخیص در مورد این مکتب می‌نویسد: «تئوری‌ای که بر مبنای آن، تضاد طبقاتی، عامل اصلی ایجاد تغییرات اجتماعی در جوامع غربی فرض می‌شود» در واقع مارکسیسم، نقطه مقابل سرمایه‌داری است که در همین دایره‌المعارف این‌گونه تعریف می‌شود : «نظامی اقتصادی مبتنی بر مالکیت خصوصی نهاده‌های تولید و توزیع کالا که مشخصه آن وجود یک بازار آزاد رقابتی است که با انگیزه سود بیشتر هدایت می‌شود.» در تقابل با این تعریف، ویژگی اصلی مارکسیسم، مالکیت عمومی نهاده‌های تولید، توزیع و مبادله کالاست.
نظریه ارزش نیروی کار
مهم‌ترین بخش نظریه اقتصادی مارکس، نظریه ارزش نیروی کار است. مارکس در این نظریه ادعا می‌کند قیمت هر کالا در دراز‌مدت بازتاب مستقیمی است از تعداد واحد نیروی کاری که صرف تولید آن شده است. مثلاً اگر تعداد نفر/ساعت نیروی کار مورد نیاز برای تولید یک جفت کفش، دو برابر یک کیف است، در بازار و در درازمدت قیمت کفش دو برابر قیمت کیف خواهد بود و این قیمت‌گذاری هیچ ارتباطی به ماده اولیه به کار گرفته‌شده در کفش یا کیف تولیدی ندارد.
مارکسيسم ارتودکس
اين تفکر بيشتر در اواخر قرن نوزدهم تا اواسط قرن بيستم مطرح بوده و بيشتر در سوسيال دموکراسي و مارکسيسم لنينيسم تجلي مي يابد. شايد بتوان راست ترين مشي سياسي مارکسي را در سوسيال دموکراسي آلماني و چپ ترين آن را مارکسيسم لنينيست شوروي دانست. لنين، کائوتسکي رهبر سوسيال دموکراسي آلمان را فرصت طلب مي دانست و متقابلا کائوتسکي، لنين را به ماجراجويي و اراده گرايي متهم مي کرد.
الف- سوسيال - دموکراسي، کائوتسکي (1854-1938)
کائوتسکي معتقد بود که مارکسيسم سخت تحت تاثير تئوري تکامل داروين و همچنين نظريات انگلس به ويژه در آنتي دورينگ قرار دارد. وي کتاب انگلس را شرح کامل و صادقي از اصول و عقايد مارکس مي دانست که در ديالکتيک خود مباني قانون مندي عمومي تکمل طبيعت و تاريخ و انديشه را آشکار مي ساخت وي در کتاب برداشت ماترياليستي از تاريخ به تنظيم نظريات بازمانده از مارکس و انگلس پرداخت، برخي از انتقادات وارده را پاسخ داد و وي اگرچه نقش اراده و عمل انسان را مي پذيرفت ليکن براساس شرايط عيني اقتصادي نيز تاکيد مي کرد که تعيين کننده جهت و ماهيت اراده و عمل انسان است و آدميان همه جا به اعمالي چون «جنگ» و «عبادت» و «عشق ورزيدن» اشتغال دارند. ليکن تفاوت ميان نهادهاي نظامي، مذهبي و خانوادگي به تفاوت در ساختار اقتصادي جوامع مختلف بستگي دارد. کائوتسکي اهداف اصلي انقلا ب سوسياليستي از آزادي سياسي، برابري اقتصادي و عدالت اجتماعي مي دانست و تنها تصرف قدرت به وسيله اکثريت يعني پرولتاريا مي تواند لوازم تحقق اين آمال را فراهم آورد و به اين ترتيب معناي انقلا ب پرولتايي، انقلا ب اخلا قي نيز خواهد بود زيرا اخلا قيات پرولتاريايي را نمي توان از خواست هاي انقلا بي آن جدا کرد.

فهرست مطالب :
تعریف مارکسیسم
نظریه ارزش نیروی کار
مارکسيسم ارتودکس
جمع بندي
مارکسيسم فلسفي
مکتب فرانکفورت
يورگن هابرماس
مارکسيسم ساختگرا
نيکو لا س پولا نزاس
جنبش پرولتری زنان
جنبش بورژوایی زنان
نقض اصول مارکسیسم در اقدامات مائو و لنین
منابع
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » پاورپوینت های درسی

تعداد مشاهده: 2 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: pptx

تعداد صفحات: 38

حجم فایل:149 کیلوبایت

 قیمت: 25,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل