پاورپوینت التهاب گوش
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
پاورپوینت های درسی
بخشی از متن پاورپوینت:
التهاب گوش:
التهاب گوش یا عفونت گوش که به نام اوتیت (Otitis) شناخته میشود، یکی از بیماریهای شایع گوش است.
در صورت درگیری گوش میانی ما بیماری را التهاب گوش میانی و در صورت درگیری گوش خارجی (لاله گوش و کانال خارجی شنوایی) ما آن را التهاب گوش بیرونی مینامیم.
عفونت گوش خارجی (external otitis) :
باکتریها و قارچها علت شایع این بیماری هستند. در معاینه لاله گوش ممکن است متورم و کانال گوش تنگ باشد
عامل این بیماری قارچهای ساپروفیت هستند که مهمترین آنها آسپرژیلوس نیجر است. البته عوامل دیگری همچون مخمرها و درماتوفیتها (عوامل کچلی) نیز میتوانند این بیماری را ایجادکنند. این بیماری به علل مختلف از جمله مشکلات آناتومیک گوش مانند تنگی مجرای شنوایی، فروکردن جسم خارجی در گوش و ایجاد زخم در آن و باقیماندن آب در گوش پس از استحمام و شنا ایجادمیشود. با مرطوبشدن مجرای گوش دو شرایط مطلوب برای زندگی قارچها یعنی رطوبت و تاریکی فراهم میگردد و درنتیجه اسپور قارچ در آن تکثیر مییابد. این بیماری معروف به بیماری شناگران است.
التهاب گوش میانی (Otitis Media):
در نوزادان و کودکان بیشتر دیده میشود. حدود ۱۰درصد اطفال زیر ۵ سال در یک سال دچار گوشدرد خواهند شد.این بیماری بهدنبال عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی بروز میکند، عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی باعث اختلال عملکرد شیپور استاش میشود و عفونت از طریق شیپور استاش بطرف گوش میانی پیشرفت میکند و باعث ایجاد بیماری التهاب گوش میانی میگردد. التهاب گوش میانی به سه صورت دیده میشود : التهاب حاد، مزمن، و ترشحدار.
کودکان بزرگتر از گوشدرد شاکی هستند. ممکن است علائم عفونت تنفسی فوقانی همراه را داشته یا نداشته باشد. در کودکان کوچکتر و نوزادان، والدین بیمار میگویند که فرزندشان بیقرار و بی خواب شدهاست، همراه با تب یا بدون آن احتمالاً نوزاد گوشش را میمالد و فشار میدهد.
فهرست مطالب :
عفونت گوش خارجی (external otitis)
التهاب گوش میانی (Otitis Media)
نشانگان منییر (Meniere syndrome)
ماستوئیدیت