دانلود مقاله طراحي گنبد كامپرزيتي براي مساجد با توجه به معماري ايراني – اسلامي 94 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 86 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏عنوان پروژه :
‏طراحي گنبد كامپرزيتي براي مساجد با توجه به معماري ‏ايراني ‏–‏ اسلامي

‏مقدمه :
‏در طول تاريخ ‏–‏ تمدنهاي سنتي به چادر، مقبره و محراب به عنوان سمبومي از عالم كائنات مي‏‌‏نگريستند ايدة ‏«‏خانه كيهاني‏»‏ از ارتباط دادن س‏اختمانها با آسمانها توسعه يافت. از ‏آنجا كه شكل كرومي معنايي ژرف براي انسان سنتي داشت. طبيعي بود كه اين معنارا ازشكل مشابه ديگري منتقل كند. اصطلاحات ‏«‏چادر كيهاني‏»‏ ‏«‏چتر الهي‏»‏ ‏«‏بيضعه كيهاني‏»‏ و ‏«‏جام آسماني‏»‏ نشانگر عقايد سنتي و معاني باطني دربارة گنبد هستند.
‏در فرهنگ اسلامي گنبد داراي تجلي زنده‏‌‏اي از جهان شناسي اسلامي است.‏ به وسيلة معاني سمبرليكي مفاهيم مركز، دايره و كره نهفته در گنبد به تماميت به واقعيت مي‏‌‏پيوندند. يك ارتباط اساسي در اين مورد كه تأكيد زيادي روي آن است. ايدة‏‌‏ روح مي‏‌‏باشد كه همزمان همه موجودات را فرا مي‏‌‏گيرد، ‏همان گونه كه گنبد فضاي محدود به خود را در بردارد و طاق آسمان كه همة آفرينش را احاطه مي‏‌‏كند. عبور اين ‏«‏روح‏»‏ از نوك گنبد سمبول و حركت است. اين عبور را مي‏‌‏توان به طرف پايين و داراي انبساط به سمت كثرت يا به طرف بالا و داراي انقباض به سمت وحدت دانست.
‏گنبد يك شكل از صورت زنده است. ايده‏‌‏اي است كه در امكانات مادي تجلي مي‏‌‏كند. در پيشينة صحرانشيني، گنبد شبيه به ساختمانهاي گنبدي است كه از اسكلتها گرد چوبي ساخته مي‏‌‏شدند و روي آنها با پارچه يا پوست پوشيده مي‏‌‏شد. پس از گسترش گنبدهاي چربي به توسط انسانهاي شهرنشين ‏–‏ معماري آجر و سنگ به عنوان ادامة آن آغاز شد و شكلهاي قابل احترامي با مواد و مصالح دائمي و سنگين ساخته شد. مهارت و استادي معماران باعث

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 4072 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 86

حجم فایل:49 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل