تحقیق الکتریسیته 35 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 35 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏الکتریسیته
‏الکتریسیته‏، برگرفته شده از کلمه ‏یونانی‏: ήλεκτρον‏ ، اثری است که به دلیل موجودیت ‏بار الکتریکی‏ پدید می‌آید و همراه با ‏مغناطیس‏ یکی از ‏نیروهای پایه در فیزیک‏ به نام ‏الکترومغناطیس‏ را تشکیل می‌دهد.
‏ مفاهیم اصلی
‏پتانسیل الکتریکی‏
‏جریان الکتریکی‏
‏میدان الکتریکی‏
‏انرژی الکتریکی‏
‏بار الکتریکی‏
‏مدار الکتریکی‏
‏‌‏ترانسفورماتور‏
‏تاریخچه
‏تاریخ الکتریسیته به ‏ایران‏ و ‏بین‌النهرین‏ باستان در دوره ‏اشکانیان‏ برمی‌گردد و اولین باطری اختراع شده را به اشکانیان نسبت می‌دهند که به خاطر محل یافتش به ‏باطری بغدادی‏ شهرت گرفته است.‏[1]
‏الکتریسیته امروزی، توانایی‌های خودش را بیشتر مدیون زحمات فیزیکدانانی همچون، ‏الساندر ولت‏، ‏آندره آمپر‏، ‏نیکلا تسلا‏، ‏جرج سیمون اهم‏، ‏مایکل فارادی‏ و ‏توماس ادیسون‏ (به عنوان مخترع) است
‏خواص خطوط میدان الکتریکی
‏خواص عمده ‏خطوط میدان الکتریکی ‏در مسائل ‏الکترواستاتیک:
‏به خاطر اینک ‏میدان ‏الکتریکی ‏در هر نقطه از فضا وجود دارد، در هر نقطه از فضا همواره می توان یک خط ‏میدان کشید.
‏برای توزیع ‏بار ‏های اکتریکی ‏معلوم ، در هر نقطه میدان الکتریکی دارای بزرگی و راستای کاملا ‏مشخصی است. به این معنا که در هر نقطه ‏خط نیروی الکتریکی ‏را فقط می توان در یک ‏راستای معین یعنی بصورت تک خط کشید. به بیان دیگر خط های نیرو همدیگر را قطع نمی ‏کنند.
‏خط های نیرو ممکن است تنها در ‏بار نقطه ای ‏یکدیگر را قطع کنند.
‏خط های نیرو از بار مثبت (نقطه شروع خط های میدان) خارج و به بار منفی (انتهای ‏خطوط نیرو) نزدیک می شوند. خط های ‏میدان ‏الکتریکی ‏در هیچ نقطه ای به جز ‏بار ‏الکتریکی ‏پایان نمی پذیرند (ختم خطوط میدان بر سطوح هادی ها به این دلیل است که ‏بارها در سطوح هادی ها توزیع یافته اند). آنها از بار مثبت به سوی بار منفی اند و ‏می توانند از میان نارسانا ها عبور کنند.
‏چون در داخل رساناها میدان الکتریکی وجود ندارد (صفر است)، بارهای آنها در حالت ‏تعادل به سر می برند. در داخل رساناها خط میدان الکتریکی وجود ندارد. به عبارتی خط ‏های میدان الکتریکی از داخل رسانا ها عبور نمی کنند. و این خطوط از سطح رسانا ها ‏شروع و به سطحشان ختم می شوند.
‏چون بارهای الکتریکی نقطه شروع و پایان خطوط ‏میدان الکتریکی هستند، بارهای مثبت روی سطوحی واقع اند که خط میدان شروع می شود. در ‏حالیکه بار های منفی روی سطوحی قراردارند، که خط میدان پایان می پذیرند.
‏خطوط میدان الکتریکی بر سطح رسانا عمودند:
‏بدیهی است ‏خطوط میدان الکتریکی ‏راستای نیرو های وارد ‏بر بار را نشان می دهند. اگر این خطوط با سطح رسانا زاویه ای داشته ‏باشند نیرو ‏مؤلفه ای روی سطح خواهد داشت. در این صورت بارها با این مولفه روی سطح جابه جا ‏خواهند شد. از این رو ‏ترازمندی بارهای الکتریکی ‏فقط هنگامی ممکن ‏است. که خطوط میدان در امتداد عمود بر سطح رسانا ی مورد نظر باشند.
‏پتانسیل الکتریکی در رساناها:
‏چون داخل هر رسانا ‏میدان ‏الکتریکی ‏صفر است، به عبارتی خطوط میدانی وجود ندارد. بنابر این بین هر دو نقطه ‏از رسانا ‏اختلاف پتاسیل الکتریکی ‏صفر است. بر طبق ‏رابطه زیر: E=U/d ‏بنابراین U=Ed ‏که در آن E ‏میدان الکتریکی ، d ‏فاصله نقطه میدان از ‏مبدا و U ‏اختلاف پتاسیل الکتریکی می باشد. این گفته در تمام نقاط روی رسانا نیز صدق ‏می کند.
‏در نتیجه سطح رسانا ‏سطح هم پتاسیل ‏است. سطوح تک تک رساناها، ‏سطوح هم پتاسیل است اما احتمال دارد بین دو سطح رسانای مستقل از هم اختلاف پتاسیل ‏وجود داشته باشد.
‏شار الکتریکی
‏تعداد خطوط میدان الکتریکی که از سطح عمود بر مسیر خطوط ‏عبور می‌‌کنند، را شار الکتریکی می‌گویند. شار یکی از خواص تمام میدانهای برداری ‏است که آن را برای میدان الکتریکی به صورت ‏تعریف ‏می‌کنند.
‏مقدمه
‏فرض کنید یک حلقه سیم چهار گوش را در جهت جریان آب طوری قرار ‏داده‌ایم که صفحه حلقه بر راستای جریان آب عمود است. اگر مساحت حلقه را A ‏و سرعت ‏جریان آب را با v ‏نشان دهیم، در این صورت آهنگ شارش آب از درون حلقه را که با

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 5386 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 35

حجم فایل:87 کیلوبایت

 قیمت: 8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل