تحقیق پرستاري در ايران باستان تا كنون 87 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 96 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏چكيده:
‏به فرموده‏‌‏ي اميرالمؤمنين عليه السلام در نهج‏‌‏البلاغه پايبندي و تعصب ورزيدن به خصلتهاي نيكو، انسان دوستي، محبت و خدمت به انسان‏‌‏ها و به طور كلي جريان يافتن همه امور زندگي در قلمروهاي معنوي بر مبناي حق از جمله عوامل حيات‏‌‏بخش يك تمدن اسلامي است. اين عوامل از جمله خصوصيات ويژه پرستاران است. پرستاران همواره در حد توانايي خود در اين راه گام برداشته و نتايج ارزنده‏‌‏اي را نيز دريافته‏‌‏اند. لذا پرستاران مي‏‌‏توانند نقش عمده‏‌‏اي در اعتلاي تمدن اسلامي داشته باشند.
‏ در پي نامگذاري سال 2001 ميلادي از سوي رياست محترم جمهوري به نام سال گفتگوي تمدن‏‌‏ها و بر اساس مصوبه كميته دانشگاهي گفتگوي تمدن‏‌‏ها، كميسيون‏‌‏هاي نظري و تخصصي در دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ايران تشكيل گرديد. اين مقاله با هدف كلي ‏«‏بررسي نقش و جايگاه پرستاري در ساختار تمدن‏‌‏ها و چگونگي كار كردن آنها‏»‏ كه بيانگر نقش پرستاري در ساختار تمدن اسلامي نيز مي‏‌‏باشد انجام گرفته است.
‏در اين مقاله با پرداختن به پرستاري در ايران باستان، صدر اسلام و پس از اسلام مورد توجه قرار گرفته است. همچنين پس از پرداختن به ارزش‏‌‏ها در پرستاري و پيامدهاي اين رشته، پرستاري در ايران كنوني نيز معلوم گرديده است.
‏كلمه‏‌‏هاي كليدي (key word‏)
‏1- پرستاري در ايران كنوني 2- صدر اسلام 3- پيامدها 4- هدف
‏مقدمه
‏توافق و هماهنگي و سازگاري مطلق در جامعه، بدون اعتدال دلها امكان‏‌‏پذير نخواهد بود. جامعه‏‌‏اي كه مردم آن از اين حركت تكاملي برخوردارند، در پيشبرد علم و هنر و صنعت و اخلاق و ديگر معنويات موفقند.
‏جهان معنوي پيرامون ما ارتباط بسيار نزديكي با جهان مادي دارد. جهان معنوي نيروئي فيضان دارد كه عالم ماده را نگهداري مي‏‌‏كند اين نيروي معنوي روح را زنده نگاه ميدارد.
‏پرستار معنويت است و روح ‏–‏ معنويت ج‏و‏ئي انسان را به‏ اعلاعلين راهنمايي مي كند و مي برد به جايي كه جز خدا نبيني ... در همين راستا ‏تنظيم و گردآوري اين م‏قال‏ه فرهنگي نشستيم، باشد تا بر خود باوريمان افزوده و از گرمي نيرويمان بطور موثرتري استفاده نمائيم و با عنايات بي‏‌‏چون خداوندي گامهايمان را به عرفات نزديك‏‌‏تر نمائيم.
‏پيشاني از خاك برداريم و مرواريدهائي از اقيانوس جان بر گونه‏‌‏هامان، اشك شوق در چشمانمان، بعنوان دست‏‌‏آوردي هر چه كوچك از هستي جان، شادي‏‌‏بخش خلق‏‌‏الله باشيم. تماس با عرفات لاتيناهي با پاكي دل مقدور است. با خدمات عرفاني مي‏‌‏توان دائما در حال نيايش بود و از راه عالم پاك ماده با اشعه ملكوتي ارتباط برقرار كرد، ارتباط انسان با خويشتن، با خدا و با جهان هستي و همنوع.
‏فصل اول:
‏پرستاري در ايران باستان تا كنون
‏مقدمه
‏درك افكار و عقايد فرهنگي مسلط بر هر دوره‏‌‏اي در فهميدن سابقه و تاريخچه سيستم مراقبتهاي بهداشتي رايج آن عصر كمك زيادي مي‏‌‏كند. الگوي مراقبتهاي بهداشتي، رايج در زمانهاي گذشته تحت تأثير الگوهاي رايج پزشكي و پرستاري امروز، قرار گرفته و تغيير پيدا كرده است.
‏دوره آريايي‏‌‏، زرتشت و هخامنشي
‏قديمي‏‌‏ترين دوره تاريخ پزشكي در كشور ما دوره آريايي است كه آريايي‏‌‏ها در زادگاه اول خود كه همان خوارزم امروزي است و به اصطلاح آنان آرياويژ بوده و به نظر مي‏‌‏رسد سي قرن قبل از ميلاد باشد، شروع شده است. تا هفتصد سال قبل از ميلاد اثري از علوم يوناني در ايران نبوده تا آن كه از پانصد سال قبل از ميلاد يعني دويست سال بعدع آثار علوم يوناني در ايران هويدا گرديده است. از خلال صفحات تاريخ ايران باستان روشن مي‏‌‏شود كه زرتشت خيلي بيشتر از مكاتب طبي يونان در عالم وجود داشته است.
‏مكتب ديگر دوران ايران باستان، مكتب اكباتان مي‏‌‏باشد. اين مكتب قريب يكصد سال پس از زرتشت توسط ‏يكي از شاگردان وي به نام ‏«‏سئناپوراهوم ستوت) تأمين گرديد. وي با يكصد شاگرد، كار درمان بيماران را عهده‏‌‏دار بود. طب در دوران قديم در همه كشورها با عقايد ديني همراه بود. درمان بيماران را با عقايد مذهبي توام مي‏‌‏دانستند و اصولا در همه جا ديده مي‏‌‏شد كه كار درمان بخشي به پرستشگاه Hospital‏ مربوط مي‏‌‏شود و كلمه Hospital‏ از لاتين آمده است از كلمه Hospe‏ و Hotel‏ مشتق شده است و Hospitium‏ محلي براي پناه دادن و پذيرايي مسافرين و زوار بوده كه اداره امور اين اماكن با پرستاران زنان و مردان ديني بوده است.
‏در ايران باستان هم عمدتا كار پزشكي با علماي دين و موبدان بوده است، چنانكه فردوسي به دنيا آمدن رستم و ساير امور طبي اين امر را به خوبي بيان مي‏‌‏دارد.
‏در اوستا آمده است كه اولين طبيب ترتيا پدر گرشاسب پهلوان بوده است. اين مرد بر حسب عقيده زرتشتيان مرض و مرگ و زخم تيزه و تب سوزان را از بدنها دور مي‏‌‏كرد. آريايي‏‌‏ها عموما علل بيماريها را از خشم خدايان مي‏‌‏دانستند و براي رفع قهر خدايان به قرباني كردن در برابر آنان مي‏‌‏پرداختند. طبق نظرات ايرانيان باستان، عوامل بيماري متعدد بودند مانند برودت و حوادث، گرسنگي و تشنگي، عفونت و كثافت، اضطراب و پيري. بعلاوه زياده‏‌‏روي و عادات ناپسند نيز بيماري را تشديد مي‏‌‏نموده است.
‏رعايت بهداشت شخصي و بهداشت همگاني به عنوان وظيفه براي زرتشتيان آمده است و تامين بهداشت از وظايف فرمانروايان بوده است. در بهداشت همگاني، طب زرتشت مراحل بسيار علمي را پيموده است.
‏از جمله موارد بهداشتي كه بر آن تاكيد شده است، ‏پاكيزه نگه داشتن آب از هر نوع پليدي بوده است و سلاطين هخامنشي در سفرها از هيچ آبي به جز آب ذخيره همراه خود استفاده نمي‏‌‏كردند. در ايران باستان، كوشش بر آن بود كه زمين را از آلودگي محفوظ دارند و به اين خاطر مردگان را در زمين دفن نمي

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4970 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 96

حجم فایل:85 کیلوبایت

 قیمت: 12,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل