تحقیق تاريخچه شهر مشهد 51ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 45 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏1
‏فهرست مطالب
‏مقدمه
‏تاريخچه شهر مشهد
‏نقشه فضا
‏كروكي بنا
‏جهت قرارگيري بنا
‏صحن حيات بنا
‏فضاهاي داخلي
‏سرسرا
‏تالار
‏اتاقها
‏مطبخ
‏حوضحانه
‏سرويسها
‏در و پنجره ها
‏سقف
‏در و پنجره ها
‏سقف
‏نما
‏مقايسه نما و پلان
‏نكاتي در مورد سبك بنا
‏1
‏3
‏مقدمه:
‏هنر معماري در ايران از سابقه اي كهن برخوردار است و در هر زمان دستهاي توانا و ذهن خلاق و ذوق مردم هنردوست اين سرزمين پديده هاي شگرف بوجود آورده كه در بسياري از موارد اصول آن ريشع در هنر معماري جهان شده است. پاره اي از اين آثار در گوشه و كنار كشور پهناور ايران حكايت معماري باشكوه ادوار صد ساله و يا هزار ساله را در قامتهاي استوار بناها نگهداري كرده است.
‏معمولاً بناهاي مسكوني در شرايطي ساده تر از بناهاي اجتماعي مانند مسجد، مدرسه، بازار، كاروانسرا، حمام و كاخهاي باشكوه و بسياري از بناهاي ديگر بنا شده و به علت توانايي مالي و در مواردي بذون توجه به نكات كلي و اصولي، بناهاي مسكوني زودتر رو به تخريب رفته است. از جهت ديگر اصول ساختمانم سازي بناهاي مسكوني داراي زماني متغير بوده كه اثر آن در هر زمان انگيزه خانه هاي مدرن و باب روز را در فكر سازندگان و صاحب كاران خود بوجود آورده است.
‏مسلماً اين امر خود در تخريب بناهاي مسكوني قديم و ساختن بناهاي جديد برروي مكان و محل آنان سبب شده است كه آثار بناهاي مسكوني كهن كمتر به يادگار بماند.
‏به طوري كه مشخص است خانه سازيها به سبك و معماري ساساني قبل از اسلام و يا در صدر اسلام با معماري چند صد ساله اخير داراي تفاوت فراوان بوده است.
‏گرايش ايرانيان به دين مبين اسلام و عقايد مذهبي و تعصبات قومي در اقوام ايراني شكل بناهاي مسكوني را از حالتهاي باز و درهم به سوي بناها و فضاهاي راحت و بدور از چشم افراد نامحرم معطوف داشته تا جايي كه بر اين اساس اصول بناهاي مسكوني را بصورت بيروني و اندروني مطرح ساخته است. پاره اي از اين بناهاي زيباي قديمي در شهرهايي چون كرمان، يزد، شيراز، اصفهان، كاشان، ري، تبريز، مشهد و در بسياري از شهرهاي ديگر ايران تا به امروز به يادگار مانده است.
‏معماري گذشته ما متكي بر مبنا بوده است. هر معمار جداي از اينكه بايد تن به محدوديتهاي حرفه اي خود كه خاص هر حرفه اي بوده است مي داده، بايد مباني و اصولي را كه زاييده نوع آرداب ، رسوم، سنن و اعتقادات ايرانيان قديم بوده است مي پذيرفته.
‏1
‏3
‏در حقيقت معمار گذشته ايران، نه فقط پذيرنده اين مباني بوده بلكه اين مباني با زندگي خود وي نيز اجين مي شده استا، كه اين مباني همان اصول مهم مردم واري، پرهيز از بيهودگي، خودبسندگي و درون گرايي بوده كه در يك يك آثار گذشتگان به وضوح به چشم مي خورد.
‏تعهد و مسئوليت پذيري معمار در گرو اين اصول بوده است. به طبع فروي كه ملزم به رعايت چنين نكاتي باشد ‏–‏ و معمار گذشته بود ‏–‏ پس بايد خود وي نيز جرئي از اين مردم باشد، خود را با آنان، با فرهنگشان، رسومشان، آدابشان، عقيده شان و كسب و كارشان يكسان كند، خود را دئر آن مردم ببيند و با آنان يكي بداند و فقط اين گونه است كه مي تواند تعهد داشته باشد و موفق باشد و بوده و هست و خواهد بود و خواهد ماند و اينگونه است كه معماري هميشه و همه جا هنري وابسته به زندگي بوده و در ايران با بيش از هرجاي ديگر. چنانكه آرايش معماري هماره به دست زندگي بوده و در هر زمان روش زندگي بوده كه برنامه كار معماري را پي ريخته است.
‏معماري ايراني افراز درگاه را به اندازه بالاي مردم مي گفته و روزن و روشن‏‌‏دان را چنان مي آراسته كه فروغ خورشيد و پرتو ماه را به اندازه دلخواه به درون سراي آورد.
‏پهناي اتاق خواب به اندازه يك بستر است و افراز طاقچه و رف به اندازه اي است كه (نشسته و ايستاده) به آساني در دسترس باشد.
‏اگر خوابگاه ايراني اندازه اي خرد و در خور گسترش يك يا دو بستر دارد در برابر شش تالار و سفره خانه اش باشكوه و پهناور است و جايگاه ميهمان شاه نشين تالار است.
‏1
‏4
‏در بيرون از ايران معماري برون گراست اما در ايران در ميان خانه، باغچه و استخري مي ساخته اند و اتاقها و تالارها را چون آغوشي بسته گرداگرد آن مي چيده اند.
‏در بارو و ديوار بيروني ساختمان و روزن و رخنه اي نبود تا بتوان از درون، بيرون را ديد و نماي بروني يا طاقنما و كوردرگاه و كنگره آرايشي مي شد و تنها درگاه يا سردري داشت كه درايگاه ساختمان به شمار مي آمد. گويا معماران ايراني اين روش را از عارفان هم ميهن خود فرا گرفته بودند كه به برون كاري نداشتند و درون را مي نگريسته اند.
‏در معماري ايران از پيمودن (مدول) بهره مي گرفته انئ. پيرو.ي از پيمودن هرگونه نگراني معمار را در باره نازيبايي يا نااستواري ساختمان از ميان برده است.
‏وجود سلسله مراتب در بناهاي قديمي ما يك اصل است. تنها استثناء در مورد ارگها و دارالحكومه ها است كه در راستاهاي اساسي قرار مي گرفتند كه بدليل مسايل حكومتي اين امر اتفاق افتاده است. در كاروانسراها هم همين سلسله مراتب وجود دارد.
‏در منازل مسكوني به وضوح مشاهده مي شود. از ابتداي ورود به يك منزل مسكوني كه بر اساس مباني ذكر دشه ساخته شده است. اين مسأله (سلسله مراتب) را مي توان به روشني دريافت.
‏ابتدا وارد يك فضاي تقسيم (هشتي) دشه كه در آنجا راه بيگانه از آشنا جدا خواهد شد پس از آن دالان (بسته) كه به حياط (باز) منتهي مي شود. در داخل منزل نيز در مورد اتاقهاي اين امر صدق مي كند. ابتدايي ترين اتاقها (اتاق در دسترس) مخصوص ميهمان و سپس اتاق ديگر متصل به اتاق بعدي، و دور از دسترس تر، اتاق انتها اتاقي با قابليت دسترسي سخت تر نسبت به ساير اتاقها، به مطبخ خصوصي ترين اتاق و امن ترين اتاق براي افراد خاص خانواده.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4580 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 45

حجم فایل:32 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل