تحقیق تهاجم فرهنگي 37 ص ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 59 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏0
‏1
‏ تهاجم فرهنگي ‏صفحه :
‏بنام خدا
‏مقـدمه
‏هدف و انگيزة ما از اين نوشته بيشتر جهت آشنايي خود از مقوله تهاجم فرهنگي مي‌باشد و اينكه عوامل مهم آن را مورد بررسي قراردهيم و مهمترين بلاي اين قرن را كه به هويت و اصالت همة مسلمانان خدشه وارد مي‌سازد را بهتر بشناسيم و اقلاً خود را دربرابر اين بلا بيمه كنيم .
‏پيشگفتار
‏براي يك ملت فاجعه‌ي فرهنگي از فاجعة اقتصادي سنگين‌تر و خسارت بارتر است يورش ذهني از يورش نظامي بسيار بي‌رحمانه‌تر و صعب العلاج‌تر است.
‏0
‏3
‏ تهاجم فرهنگي ‏صفحه :
‏مقام معظم رهبري
‏انقلاب اسلامي كبير ايران گامي بزرگ به سوي شكست اسطوره‌‌ي غرب‌زدگي در سراسر جهان و اسلام بوده است.
‏انقلاب ايران تمام جريان غرب‌گرايي را در جهان سوم زير سؤال كشيده راه تازه‌اي ارائه داده و براي مردم جهان فرصت انديشيدن و باز انديشيدن را فراهم نموده است و به روشنفكران خودباخته به طور قاطع نشان داده است كه نمي‌توانند واقعيات جوامع اسلامي را به كمك دريافتهاي كليشه‌اي عاريه از غرب تغيير دهند.
‏بي‌شك تهاجم فرهنگي يكي از معضلات جامعه‌ي امروزي ماست و با توجه به اهميتي كه اين موضوع در سرنوشت و شكل دادن فرهنگ نسل‌هاي آينده دارد. در اين تحقيق سعي‌ شده است به طور مختصر درباره‌ي علل و عوامل ايجاد تهاجم فرهنگي و راهكارهاي مبارزه با آن پرداخته شود.
‏چكيده تحقيق:
‏الف- اهداف تحقيق:
‏آشنايي هرچه بيشتر با فلسفه عوامل مظاهر و نتايج شوم مقوله تهاجم فرهنگي درجهت مصون ماندن از عواقب هلاكتبار هجوم فرهنگي استعمارگران.
‏ب –‏ دلايل موضوع:
‏عملكرد كشورهاي استعمارگر غرب در مستعمره‌هاي خود در طول يكي، دو قرن اخير كه بدون هيچ ملاحظه و وقفه‌اي در جهت محو افتخارات ملي و اعتقادات مذهبي كشورهاي مسلمان تلاش كرده‌اند چرا كه اين تفكرات و اعتقادات را مانع اصلي وجدي مؤفقيت سرمايه‌داران غربي و بالاخص يهودي در به چنگ آوردن مخازن و منابع طبيعي، تسخير بازارهاي اين كشورها مي‌يافتند و نمي‌توانستند به راحتي كشورهاي غيرمسلمان «مانند هند» آنها را زير سلطه ببرند و مي‌توان از دلايل موفقيت اين هجوم فرهنگي به موارد زير اشاره نمود.
‏0
‏3
‏ تهاجم فرهنگي ‏صفحه :
‏غفلت‌ عامه مردم از اتفاقات اجتماعي و ترفندهاي استعمارگران
‏سستي اعتقاد و ضعف آگاهي عامه مردم از اصول اعتقادي و افتخارات ملي ومذهبي خود و در برابر مهاجمان كه با ترفندهاي : 1- تحقير فرهنگ خودي و شخصيتهاي مذهبي
2- تحبيب فرهنگ غربي و شخصيتهاي كاذب 3- و در نهايت انحلال مراكز فرهنگي خودي و يا حداقل تضعيف آنها عمل مي‌كنند.
‏نتايج اصلي تحقيق:
‏با توجه به مظاهر و شيوه كار مهاجمان فرهنگي و عواقب هلاكتبار آن به نتايجي مي‌توان رسيد:
‏كشورهاي استعمارگر در ظاهر با شعار رفاه و آسايش و آباداني كشورهاي فقير وارد مي‌شوند و در نهايت به وابستگي شديد ، مصرف‌زدگي ، فقر و بيكاري و بي‌عاري جوانان و در نهايت اضمحلال توان دفاعي ، هويت فرهنگي و محو اعتقادات ملي و مذهبي اين كشورها باعث مي‌شوند. كه ديگر هرگز نتوانند روي پاي خود ايستاده و از منابع و منافع و منافع ملي خود دفاع كنند بلكه به عنوان پيش مرگ و وسيله‌‌ي تحقق اهداف استعمارگران تبديل مي‌شوند و تسليم محض سياستهاي استعماري شده و ذلت را به جاي افتخار ملي قبول كرده ، ثروتها و منابع سرشار خود را دودستي تقديم آنها مي‌كنند .
‏درپايان پيشنهاداتي چند به عموم افراد جامعه و بالخص دست‌اندكاران فرهنگي ارائه مي‌شود :
‏1ـ شناساندن و تعميق آگاهي عامه مردم از اعتقادات و افتخارات مذهبي و ملي .
‏2ـ شناساندن دشمنان اين اعتقادات و افتخارات و اهداف اين دشمنان استعمارگر
‏3ـ ارائه روشها و راهكارهاي عملي مبارزه و نفي تهاجمات فرهنگي استعمارگران با راهكارهايي چون احياي ارزشهاي ، احياي هويتها و افتخارات ملي ـ مذهبي ، رواج سنت حسنة امر به معروف و نهي از منكر و …‏
‏0
‏5
‏ تهاجم فرهنگي ‏صفحه :
‏تعريف واژه هايي از فرهنگ
‏تعريف جامعه : جامعه عبارتست از تجمع گسترده از مردم كه عقايد ، آداب و سنتهاي مشتركي داشته و هدف مشتركي را دنبال مي‌كنند و براي رسيدن به هدفهاي مشترك خود آگاهانه با يكديگر تعاون و همكاري دارند و سازمانهاي مختلفي را بوجود آورده‌اند و همين سازمانها از يكديگرجدا نمي‌شوند و همبستگي دارند .
‏تعريف جامعه فرهنگي : جامعه‌اي است كه در آن اصل و اساس فرهنگ است و به فرهنگ و عناصر آن بيشتر بها داده مي شود و در نتيجه فرهنگ در آن جامعه رشد و رونق بيشتري دارد .
‏تعريف روابط فرهنگي : دو جامعه را كه از نظر فرهنگ و تبادل مربوط به آن در ارتباط هستند روابط فرهنگي گويند .
‏تعريف تغييرات فرهنگي : دگرگوني در فرهنگ ، در معاني و اعتقادات كه در جامعه مشترك است و عموميت دارد . البته اين دگرگونيها بر سر معاني اصلي و آرمانهاي مشترك نيست چرا كه اين دگرگونيها تحول فرهنگي ناميده مي‌شود نه تغيير فرهنگي .

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4395 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 59

حجم فایل:45 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل